ASPA eutanasiaza cainii ilegal?

killer  2

24.02.2011

Asociatia "Cutu, cutu" a primit urmatoarea reclamatie anonima. Cine poate sa ne ofere detalii cu privire la practicile relatate mai jos si la incalcarea legilor nationale si europene este rugat sa ne contacteze.

RECLAMATIE

“Cainii la norma” sau “o sa-i lichidam pe toti “

Cativa protectori de zona din arealele Vitan, Ambrozie, Fizicienilor (care in timp au intreprins activitati de stopare a inmultirii cainilor fara stapan –prin castrare cu resurse personale sau cu ajutorul ONG-urilor), au de sesizat urmatoarele:

-In jurul datei de 1 februarie ASPA a ridicat din zona Poligonului Ilioara un numar de 6 caini; a treia zi, una din femele era deja moarta, doamna doctor ASPA a motivat “a murit pentru ca era gestanta” (!!!!!!!!?????). Restul de 5 caini au fost returnati in zona (destul de bizar , deoarece ASPA a stopat returnarile, dar motivate prin faptul ca “ in reclamatie nu scria ca sunt agresivi”); protectorii sustin ca atunci cand baza Pallady nu are prins numarul de caini solicitat , domniile lor se deplaseaza in zona poligonului, chiar si pe un teren privat si prind caini de acolo (la norma, se pare), desi nu exista reclamatii.

-In data de 17 februarie, joi, echipajul din Pallady s-a deplasat in zona Fizicienilor, unde sustineau ca au reclamatie pentru caini agresivi; au inceput prin a prinde un catel (puiandru) al unei femei de serviciu, caine care era programat pt castrare la Vier Pfoten; hingherul l-a luat cu mana si l-a aruncat in masina “de a duduit”. Femeii de serviciu i-a venit rau (este o femeie mai simpla, de la tara); ulterior hingherul a sunat in baza spunand ca “nu gaseste caini agresivi acolo” ; doamna doctor a spus “imi aduceti doi din zona aia, nu discut”; au mai prins un caine, foarte bland, “la norma”, caine care, sustin oamenii, nu va supravietui mult in baza.

-Protectorii din zona au mers la directorul ASPA, pentru a solicita reteritorializarea unuia dintre caini si adoptia catelusului femeii de serviciu; a acceptat, spunand “ca vrea sa fie sunat a doua zi”. A doua zi, a refuzat, negand ce a sustinut cu o zi anterioara; ba mai mult, a spus ca “va curata toata zona”.

-Pe parcursul convorbirii, domnia sa a declarat printre altele ca “ii va lichida pe toti”, “ desi Fundulea nu e functional si legal, “Poate duce caini acolo”, “cainii ADP 5 au fost lichidati, ca au omorat un om” (lucru verificat de catre ONG-ul Depind de Noi, care a depus cerere de adoptie, iar cainii erau cu totul altii-exista si filmare cu prinderea, cainii au fost inlocuiti; la fel, au disparut din Mihailesti, cainii castrati de Vier Pfoten, care statusera o luna si jumatate si a caror adoptie a fost refuzata); domnul director a spus ca “este singur si va lupta singur cu ONG-urile, care nu il lasa in pace, dar va dormi linistit abia cand nu va mai fi picior de caine pe strada”, caci “el si prefectul sustin acelasi lucru, dar primarul s-a opus”.

Protectorilor de zona le este teama sa-si declare numele, datorita faptului ca hingherii se vor razbuna ulterior pe cainii lor, eventual, ii vor ucide. Va rugam sa opriti aceste faradelegi ale autoritatilor!

In conditiile in care legea 9/2008 prevede interzicerea euthanasiei, dar ASPA omoara in voie si declara telefonic celor care chiar au depus efort pentru stoparea inmultirii, in conditiile in care hingherii cer taxe de protectie si ridica animale la norma, medicii ASPA motiveaza moartea cainilor prin expresia total nemedicala“ca erau gestante”, in Pallady cainii stau cate 8-10 si primesc cateva boabe, murind la propriu de foame sau sfasiati (lucru intamplat si in prezenta iubitorilor), in Mihailesti cainii stau afara fara custi, cu strat de zapada pe ei, cei care au adapost sau refugiu sunt amenintati si santajati ca “venim peste voi”.

Consideram ca
INSASI DENUMIREA “A.S.P.A.” (“AUTORITATEA PENTRU SUPRAVEGHEREA SI PROTECTIA ANIMALELOR”) ESTE CEA MAI MARE PALMA DATA PESTE OBRAZUL CETATENILOR BUCURESTIULUI , IN GENERAL, SI AL ORGANIZATIILOR PENRU PROTECTIA ANIMALELOR SI AL IUBITORILOR DE ANIMALE, IN SPECIAL.
EI RAMAN IN CONTINUARE HINGHERII CARE FAC ABUZ DE PUTERE, IAU MITA SI UCID.

AtaşamentMărime
killeri.jpg7.19 KB