INVITATIE LA MITING PE 12 OCTOMBRIE PENTRU STERILIZAREA GRATUITA A CAINILOR CU PROPRIETAR

asociatia cutucutu

INVITATIE LA MITING

Asociatia “Cutu, cutu”, organizatie pentru protectia animalelor, va invita la mitingul privind aplicarea HG 1059/2013 art. 41 pentru sterilizarea gratuita a cainilor cu proprietar de catre primarii.

Mitingul se va desfasura joi 12.10.2017, intre orele 10-13, in fata Ministerului Dezvoltării Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene situat pe Bd. Libertăţii, nr. 16, Latura Nord, sector 5, Bucuresti (repere: Piata Unirii, Bulevardul cu fantani, vizavi de Parlament).

In gospodariile din Romania inca se nasc mai multi caini decat pot fi adoptati. Majoritatea sunt aruncati. Este foarte important ca primariile si proprietarii de caini sa se alature eforturilor depuse de iubitorii de animale si sa corectam acest aspect. Numai UNITI vom reusi sa stopam fenomenul nedorit al cainilor fara stapan din tara. Doar salvatorii de caini singuri nu vor putea NICIODATA sa ajute toti cainii in impas.

Actele normative legate de sterilizare sunt aproape necunoscute proprietarilor de caini, autoritatilor si uneori chiar salvatorilor de animale. Toti proprietarii din tara ar trebui sa fie informati cu privire la Legea nr. 258/2013 art. 13 lit. b) privind “obligativitatea sterilizarii cainilor de rasa comuna si a metisilor” si cu privire la Normele de aplicare, respectiv Hotararea de Guvern nr. 1059/2013 art. 41 privind “posibilitatea legala ca primariile sa sterilizeze gratuit cainii cu proprietar, la cererea acestora,,.

Desi aceasta lege si normele ei de aplicare s-au votat in 2013, apreciem dupa feed-back-ul din teritoriu ca nici 0,5 % dintre cetateni nu au sterilizat cainii de rasa comuna, preferand sa abandoneze puii in strada. Astfel se creeaza probleme comunitatii si salvatorilor de caini abandonati, care se vad nevoiti sa-i ia in casele in care sunt deja caini.

PRIN ORGANIZAREA ACESTUI MITING URMARIM SA ATINGEM URMATOARELE TINTE:
- CUNOASTEREA LEGISLATIEI. Pentru a fi un factor de succes este important ca ea sa fie cunoscuta.
- STERILIZAREA GRATUITA A CAINILOR CU PROPRIETAR IN CAT MAI MULTE LOCALITATI. EMITEREA UNOR HOTARARI DE CONSILIU LOCAL in baza HG nr. 1059/2013, art 41. Bucuresti a dat un semnal important si a emis o astfel de hotarare in aceasta vara.
- REDUCEREA ABANDONULUI. Noi, ca specialisti, in fiecare zi ne confruntam cu el! Atinge cote alarmante acum si trebuie redus drastic. Abandonul expune viata animalelor, a iubitorilor de animale, confortul cetatenilor pe strada si bugetul autoritatilor care trebuie directionat pentru a corecta aceasta situatie.
- SA ADUCEM MAI APROAPE DE SALVATORII DE ANIMALE PRIMARIILE SI PROPRIETARII
- SA CONTINUAM ACTIUNILE ASOCIATIEI NOASTRE DE PREVENTIE, LOBBY, EDUCATIE SI INFORMARE, in sprijinul maselor mari de animale. Mitingul vine in continuarea campaniei informativ-educative “Confort pe strada prin neabandonarea puilor de caine”, derulata prin flyere si afise
- Aceasta actiune vine indirect si IN SPRIJINUL CAPITALEI deoarece daca si localitatile din jurul Capitalei isi vor castra cainii, vom mai avea mai putini caini abandonati in Bucuresti si mai putine cheltuieli de la buget pentru caini.

VA INVITAM:
-Sa aduceti o scurta scrisoare adresata Ministerului Dezvoltării Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Scrisorile le vom inmana in cadrul unei delegatii. Descrieti un caz ori mai multe cazuri de abandon cu care v-ati confruntat si pe care le-ati rezolvat cu succes. Cum v-au afectat viata emotionala, personala, bugetul si timpul proprietarii care nu sterilizat cainii, preferand sa-i arunce pe umerii dumneavostra. Daca veti avea inca o scrisoare asemanatoare o vom inmana mass-mediei prezente.
-Sa realizati o pancarta de tip A 3 (sau de alta marime), plastifiata sau nu, pe un suport de lemn sau plastic, cu fotografia puilor abandonati preluati de dumneavoastra. Indemnati primariile si proprietarii sa se implice
-Sa va inscrieti voluntar la organizarea si desfasurarea mitingului.
-Sa va inscrieti pe lista celor care fac lobby alaturi de noi pe termen lung pe langa autoritati. Vom pastra legatura online si telefonic. Cu cei din Bucuresti vom desfasura si intalniri periodice
Consideram ca difuzarea informatiilor de specialitate este foarte importanta si ca va duce la extinderea numarului de caini sterilizati in localitati.

CERETI PRIMARIILOR DIN DIVERSE LOCALITATI SA STERILIZEZE GRATUIT CAINII CU STAPAN, ADRESATI-LE O CERERE.
O puteti trimite postal sau electronic. Cereti de la noi un model de adresare catre primarii, daca aveti nevoie.
Impreuna putem da un semnal pentru un viitor mai bun al bunastarii animalelor.

Va multumim.

Pres. Marcela Pisla, asociatia_cutu_cutu3@yahoo.com, www.cutu-cutu.ro, tel. 0720798273, 0741508632, 0766251158 (orele 15-17)
27.09.2017