Caine special spre adoptie

FB_IMG_1657349251092

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0scDXPZhtjqsY6uwEWptRuY...

Fraților, am găsit pe marginea drumului un câine care se zvârcolea cu spume la gură. Îl lovise cu intenție un distrus. Ca să fiu onest, câinele nu-i cel mai arătos, e maidanez, abandonat, hăituit, oarecum agresiv, bătrân, răzvrătit. Pe deasupra, e și schilod, a rămas fără un picior în urma accidentului (cretinul ce l-a distrus i-a smuls cu roata o lăbuța din șold).

Adevărul e că nu-i sociabil… ???? să zicem că-i mai introvertit din fire… De o lună mă mârâie fără motiv, amenințător. Nu mă acceptă, oricât de bune intenții aș avea. De fapt, nu acceptă pe nimeni din firmă! Chiar acum l-am sunat pe salvatorul lui, Dumitrel, și l-am întrebat: “câinele ăsta e prieten cu cineva?”. Citez răspunsul lui cuvânt cu cuvânt: “mă latră, nu pune nimeni mâna pe el”.

Este de neînduplecat: nu lasă de la el nimic… Nu-i suferă nici pe băieții care-i fac curat. Se târâie în 3 picioare către cușcă și de acolo amenință… Săracul, numai el știe câte șuturi și bătăi o fi luat, cât chin, câtă ură, câtă prigoană… Câți copii l-au maltratat, câți răuleni l-au pleznit peste ciolane…

Deși se vede în ochii lui câtă nevoie de ocrotire și iubire are, nu mai crede în oameni. S-a lămurit cu ei… E greu să-l mai convingă cineva că există iubire pe lume.

I-am tot căutat stăpân de vreo lună. Deși postarea a “atins” 672.000 cetățeni (ăsta e reach-ul), nimeni n-a sunat pentru el. De atunci am donat alți șase puiuți… dar de el nimeni nu-i interesat. Eu am tot repetat: fiecare secundă pierdută la capitolul “adopții câini” e în defavoarea victimei. Cu cât crește, nimeni nu-l mai vrea…

În fine, e genul de câine de care chiar și iubitorii de câini se feresc… Cine s-ar lega la cap cu un infirm?

În postare am scris că n-are nume și i-am zis NoName. De fapt, am încercat un artificiu și am sperat că voi atinge la suflet pe cineva. Degeaba… Azi l-am rebotezat. Îl cheamă HOPE (Speranță).

Am pus în această postare o fotografie cu doi puiuți maidanezi. Recunosc că am trișat. Să mă iertați! Am făcut asta doar ca să atrag atenția către Hope (o să postez în comment un filmuleț cu el). Că nu mai am idee cum să-i găsim o căsuță și un înger păzitor.

Ca puii (de maidanez) din palmele mele sunt mii în România. Născuți din neglijența autorităților. Mii de suflete care sug lapte de la cățele însetate, chinuite, bătute, care nu mănâncă zile întregi. De multe ori mă întreb de unde au lapte la câtă dezhidratare resimt. Mii de cățele care tremură pentru un colț de pâine și un strop se apă. Și nimeni nu le dă.

Oamenii sunt foarte răi! Ăsta-i adevărul. Ar sta la bârfe toată ziulica, dar n-ar da un castron de apă unei vietăți.

Misiunea mea este să salvez cât mai multe animale (în special câini). Dar fără sprijinul celorlalți n-am nicio șansă. Dacă nu ne implicăm mai mulți, dacă nu sterilizăm, suntem responsabili pentru chinuri acestor suflete neprihănite.

Nota benne: dacă ești din Suceava și nu ai bani să sterilizezi cățele sau câini, te sprijinim eu gratuit prin Fundația umanitară “Jeni Mandachi”.
Uite cum facem: tu duci câinii la sterilizat (dr. Gașpar, pe str. Mărășești) iar eu achit.