Cerere catre RATB

images ratb

In atentia
Domnului Dr. ing. Adrian Mihai CAMPUREAN
Director General RATB

Stimate domnule Director General,

Prin prezenta va solicitam sa verificati si sa dispuneti ca domnilor Bogdan TREEROIU, Razvan BANCESCU si Claudiu ANCUTA, angajati ai institutiei dumneavoastra si detasati temporar, pana la 31 iulie a.c. la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor sa NU li se prelungeasca aceasta detasare.
Ne intemeiem aceasta solicitare pe faptul ca intreaga lor activitate la ASPA, de un an de zile a fost nu doar ineficienta, dar si total lipsita de profesionalism. Toate deciziile luate si propunerile facute sunt contestate in instanta, stabilind astfel un record al ineficientei gestionarii si cheltuirii banului public. Printre acestea putem aminti urmatoarele:
1. In privinta gestionarii cainilor fara stapan, solutia aleasa este promovarea unor Hotarari de Consiliu general care blocheaza adoptiile prin taxe prohibitive si amendeaza oamenii care au grija de acesti caini. Dar problema va ramane tot nerezolvata, in cel mai fericit caz urmand ca numarul acestor caini din strada sa creasca.
2. In ceea ce priveste gestionarea patrimoniului, situatia sta astfel: adapostul de la Pallady functioneaza ilegal, fara autorizatie de functionare sanitar-veterinara, adapostul de la Mihailesti a intrat in conservare, iar sediul din Oltenitei este nepazit, putand oricand fi vandalizat.
3. In ceea ce priveste sterilizarile, acestea au fost practic blocate, lasand femelele sa daruiasca Bucurestiului doua noi generatii de pui.
4. In ceea ce priveste cruzimea, domnii Bancescu, Treeroiu si Ancuta au decis, fara nici o competenta, euthanasia cainilor comunitari asa zis "agresivi", pe principii doar de ei cunoscute, lucru care le va atrage, evident o noua serie de procese publice.
5. Bugetul ASPA propus de cei trei este de cinci ori mai mare decat cele anterioare, si nu are nici o fundamentare, astfel ca se va ajunge la sfarsitul anului ca un caine gestionat in bazele ASPA sa coste 1.000 de euro pe luna, fapt ce demonstreaza inca o data lipsa de profesionalism.
Singura decizie care nu este impotriva cainilor si a cetatenilor bucuresteni ii apartine dlui Bogdan Treeroiu, si se adreseaza salariatilor ASPA, fiind de altfel postata pe toti peretii din sediul institutiei: “Stingeti lumina atunci cand clipiti!”.
Avand in vedere aceste grave probleme cauzate de respectivii domni la ASPA va sugeram sa gasiti la RATB un mester cu experienta, care sa ii invete pe cei trei o meserie care sa le asigure ulterior posibilitatea sa aibe o viata decenta. Prezenta lor la ASPA va dauna imaginii municipalitatii, a primarului general, inclusiv a RATB, institutia dvs. urmand a fi invocata ori de cate ori va fi vorba despre cei trei.

Va multumim pentru intelegere.

Cu deosebita consideratie,

Presedinte Marcela Pisla

18.07.2013