"Decat" 1000 de euro ne costa maidanezul la Primaria Capitalei, prin noul buget alocat !!!

IMG_1347 IMG_1354 IMG_1357 IMG_1358 IMG_1359 IMG_1361 IMG_1362 IMG_1363 IMG_1378 IMG_1364 IMG_1368 IMG_1373 IMG_1375 IMG_1377 IMG_1342

Mitingul de astazi impotriva celor patru proiecte de hotarari privind cainii strazii, aflate in dezbatere publica, a debutat cu o surpriza de proportii: sedinta Consiliului General de azi prin care ASPA cere votarea unui buget bombastic, de 2,5 milioane de euro pentru caini ! Adica de 4 ori mai mare decat bugetul de anul trecut ! Pentru ce le trebuie un buget atat de mare hingherilor ? In conditiile in care la ora aceasta capacitatea totala de adapostire este de 200 de caini si un caine consuma doar un sac de bobite in valoare de 30 de lei ! Conform acestei sume uriase, un calcul de specialitate arata ca ne costa 1000 DE EURO MAIDANEZUL. Mai exact, atat va plati bucuresteanul din buzunarul sau pentru un maidanez.

Participantii la miting, care cunosc conditiile in care sunt tinuti cainii la hingheri (si acum este un rotweiler la adapostul din Pallady cu nasul curgand), au fost oripilati sa auda despre cheltuirea nejustificata a banilor publici.

Au scandat:

"Hingherii intra-n paine/
1000 de euro pe un caine"

"Nu producem noi/
Cat furati voi"

"USL, USL/
Protocolul unde e?"

"Va rugam sa nu furati banii publici"

"Sterilizare si returnare"

"Noi nu vrem caini pe strada"

"De la primarie,
Direct la puscarie"

"Jos Traieroriu"

"Jos Traieroiu/
Sa stranga gunoiul"

Director de un an la ASPA, B. Traieroriu, de profesie contabil, ajuns la caini venind de la RATB, a dovedit ca stie foarte bine cum se fac ingineriile financiare. Pentru prima data auzim de "externalizarea" serviciilor ASPA, desi nu exista baza legala.Ea ar fi existat daca primaria nu ar fi avut deloc adapost si nici angajati, in baza OUG 155/2001.

Banuiala generala este ca acesti bani vor fi cheltuiti pe contracte "grase" atribuite preferential si pe nepotisme unor firme care se vor ocupa de caini, in principal de prindere.

La ora acesta, cum stim, cainii prinsi "din parcuri, scoli, spitale" precum si cei "reclamati" dispar din cele doua adaposturi la scurt timp dupa capturare, intr-o gaura neagra, chipurile "la adoptie", ale caror date sunt superconfidentiale. Banuiala sinistra este ca ei sunt omorati de fapt. ASPA ii vinde pentru blana? Pentru experiente? Cercetarile la parchet vor dovedi unde ajung de fapt maidanezii "adoptati".

Protectorii de zona si ONG-urile, inclusiv cele de la mediu care au fost prezente, au mai protestat impotriva introducerii taxei aberante de adoptie in valoare de "170 de lei" ceea ce va duce la diminuarea adoptiilor reale, si asa putine.

Ei au adus in discutie si otravirile zilnice din sectorul 3, de cand a devenit primar robert Negoita si vanatoarea de caini din sectorul 5, in care pana si oamenii sunt batuti numai pentru a se putea captura cainii din sector. Activitatea serviciului pentru caini, insuficient autorizata, este un "model" pentru ce va insemna "externalizarea serviciilor de prindere" in tot orasul ,prin aceste hotarari aberante. La ora aceasta informatiile despre banii pe care ii incaseaza de la primaria sectorului 5 serviciul pentru fiecare caine prins se invart in jurul sumei de 300 lei cainele. Ceea ce inseamna o imbogatire uriasa pe spatele nostru a catorva hingheri de caini. Daca ei prind intr-o zi 30 de caini vor primi de la primarie 9.000 lei iar intr-o saptamana 45.000 lei (o vila!!).

Un om care munceste cinstit poate face banii acestia in cativa ani.

Iata asadar afacerile caini poposind cu bagajele si in inima Capitalei. Consilierii Generali nu au luat deocamdata nici o hotarare, sedinta amanandu-se pentru sambata dimineata.

pres. Marcela Pisla

26.04.2013