DREPT LA REPLICA cu privire la propunerile primarilor din Bistrita-Nasaud si Tulcea, care doresc sa fie omorati cainii

banner-romania-protejeaza-240x400

http://adevarul.ro/locale/tulcea/primarul-blestemat-am-patru-plangeri-pe...

DREPT LA REPLICA

cu privire la propunerile primarului municipiului Bistrita-Nasaud, dl. Ovidiu Cretu, in a rezolva cat mai repede problema cainilor maidanezi si care se doreste primar al "Bistritei Europene", prin crima, facand propuneri de ucidere in cadrul sedintelor cu primarii, cat si la observatiile primarului municipiului Tulcea, dl. Constantin Hogea privind cainii maidanezi, cu speranta ca aceste persoane vor patrunde sensul urmatorului text:

Din pacate nu toti primarii Romaniei si-au insusit temeinic notiunile despre sterilizare si importanta ei. Daca ar fi facut-o, de cat timp avem probleme, s-ar fi rezolvat cu succes toate neregulile referitoare la problema maidanezilor. Se minte cu nerusinare in legatura cu costurile unui caine in adapost si cu statistici nerusinate de muscaturi. Adaposturile sunt mizere, se fura cu acte in regula. Locul cainelui este la stapan !!! Cati primari au intreprins in scoli programe educative cu obligativitatea oamenilor de a se implica in adoptii, in sterilizare ? De ce nu sunt sprijiniti iubitorii care fac asta pe banii lor, sa se aplice legile cu privire la pedepsele pentru abandon, sa se sterilizeze cainii din curtile oamenilor, ca sa nu mai arunce pui in pietele din orase. Si daca, totusi, inca avem caini pe strazi sa-i adapostim, sa-i reteritorializam, pentru ca vor gasi binevoitori care sa-i ingrijeasca. Un caine iubit, care are un culcus si un adapost modest, nu este agresiv. Oamenii au ce invata din comportamentul animalului, in special al cainilor.

Mai periculosi sunt copiii rasfatati si obraznici pentru societate decat maidanezii. Nu sunt de acord ca incalc drepturile omului daca oblig pe fiecare familie sa adopte un caine, ci dimpotriva innobilez societaea cu responsabilitatea de a rezolva o probelma nationala, respectand viata. Sa se instituie programe ca pe langa scoli, in parcuri, in piete, pe langa biserici, sa fie ocrotiti maidanezii si ingrijiti, pentru a lua contact cu neiubitorii, cainii se folosesc pentru persoanele cu dizabilitati, si eu consider ca a fi neiubitor este o DIZABILITATE, deci hai sa unim grija fata de animal, cu grija fata de om si avem toti de castigat, pe bani putini. Asta trebuie sa stie si sa faca primarii, in felul acesta nu s-ar mai fura bani si am fi mai fericiti ! Simplu! Nu puneti bete in roate iubitorilor, administratiile de bloc sa fie ingaduitoare, cei care nu au chef sa se implice sa-i lase macar pe altii s-o faca , cu toate ca ar trebui sa doneze o cota catre administratie pentru indolenta cu care trateaza problema, nicidecum sa se puna taxe iubitorilor, ci neiubitorilor, care sa-si plateasca neparticiparea si nepasarea si cu banii lor, iubitorii sa se implice mai mult. Sau sa se taxeze cei care folosesc cainii la lupte, nici macar nu exista rase agresive, e o gaselnita, tot pentru a scoate bani din sufletul unui animal nevinovat. Cainele este cum il cresti, te linge tot timpul daca-l iubesti ! Iata inca o solutie prin care s-ar scuti bani, desi nu numai banul trebuie sa primeze ci educatia, nu ar trebui sa existe variante ci obligativitate, in responsabilizarea fiecarei celule a societatii, in acesta problema ca si in multe altele.

Mirela Tomescu, Bucuresti
14 aprilie 2013

AtaşamentMărime
Primarul din Tulcea-blestemat.doc27 KB